Пропускане към основното съдържание

1200 незаконни обекти бута Плевнелиев

"За една година ще премахнем 1200 незаконни обекти – 800 вече са премахнати и в следващите четири месеца ще премахнем още 400", обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
Той припомни, че в края на януари е завършил първият етап на съвместните проверки на 53 големи язовира в страната, а съвсем наскоро – и следващият втори етап за проследяване на изпълнението на предписанията на контролните органи.
При 27 от язовирите не са констатирани нарушения с незаконни постройки, отчете министърът.
Общо проверените обекти са 1461, като от тях незаконните постройки са 748. Издадени са 527 заповеди за премахване на незаконни строежи.
Водач в класацията на язовирите с най-много незаконни строежи е яз. "Ивайловград", където от общо 195 проверени обекти 169 са със заповеди за премахване, посочи Росен Плевнелиев.
В класацията следват язовирите "Кърджали" със 130 незаконни обекти от общо проверени 159, както и язовир "Искър" със 110 незаконни от проверени 329 строежа.
"Държавата има силната воля и обектите със заповеди за премахване ще бъдат премахнати от първия до последния", закани се строителният министър.
По-голямата част от заповедите за премахване се обжалват, коментира от своя страна ръководителят на ДНСК Милка Гечева. Като пример бе даден язовир "Ивайловград", където от 169 заповеди, се обжалват 101.
Разходите за премахване на незаконни постройки с неизвестен собственик обаче ще са за сметка на държавата. Останалите средства ще се търсят по съдебен път.
Министър Плевнелиев коментира, че на контролните органи е по-изгодно "за незаконните постройки да има неизвестен извършител", тъй като така те се премахват по-лесно.

Източник dnes.bg
Ключови думи: незаконни строежи, Росен Плевнелиев

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.