Пропускане към основното съдържание

Вотът готов! Вече е внесен в Народното събрание

Гледат вота на недоверие срещу ГЕРБ следващия четвъртък. Гласуването ще е ден по-късно, в петък.
Това стана ясно след като ръководствата на „Коалиция за България” и ДПС внесоха в парламента мотивите за вота.
68 депутати от левицата и ДПС са поставили подписи под искането за сваляне на правителството на Бойко Борисов заради провала на антикризисната политика на правителството и тежките последици за хората.
„Целта на този вот не е смяната на един или друг министър. Вотът цели промяна на провалена антикризисна политика, която няма резултатите, които бяха обещани”, каза лидерът на „Коалиция за България” Сергей Станишев.
Той припомни, че кабинетът е написал две антикризисни политики за излизане от кризата, но и двете са неуспешни.
„Внасяме вота в ситуация, в която редици европейски страни излизат от кризата. А ситуацията в България продължава да се влошава. Правителството вече не може да се оправдава със световната икономическа криза. Няма как да се оправдаваш с нещо, което вече не съществува”, допълни тезата на червените зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.
Двете опозиционни партии обясниха, че допълнителни поводи за исканата смяна в управлението на държавата са две скорошни събития.
Първото - критичният доклад на Европейската комисия в областта на икономическите и социални политики. Второто, е вчерашното решение на Европейския съвет на министрите на вътрешните работи за отлагането с година на членството ни в Шенген.
„Резултатът след всичките потупвания по рамото , благодарствени писма от Меркел и Саркози е, че 6 страни блокират този процес и казват основен проблем е доверието и неспособността на това правителството да се бора с организираната престъпност и корупцията”, подчерта бившият премиер Станишев.
Ако вотът не мине, по необходимост ще има втори за провала на цялостната политика на управление, обеща Местан.
„Явно няма друг изход от политическата ситуация, освен предсрочни парламентарни избори. Най-добре да са три в едно, за да има по-малко разходи”, допълни още той. 

Източник dnes.bg
Ключови думи: вот на недоверие,

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.