Пропускане към основното съдържание

Борисов: До дни казваме с колко вдигаме пенсиите

От сряда (8 юни) Министерският съвет започва процедура за увеличение на минималната работна заплата (МРЗ), съобщи днес в Аксаково премиерът Бойко Борисов. 

МРЗ ще бъде увеличена от 230 на 270 лева, уточни Борисов и допълни, че до 10 дни ще стане ясно и как ще се процедира с увеличението на пенсиите. 

Това няма да бъде еднократен акт, за да не ни обвинят в популизъм преди изборите, заяви министър-председателят.

Все още обаче не било ясно с колко процента ще бъде увеличението. Увеличаването на минималната работна заплата пък било възможно благодарение на по-добрите приходи в хазната. 

За увеличението на минималната работна заплата МРЗ ще бъдат осигурени над 20 милиона лева.

Премиерът съобщи още, че утре ще поиска уволнението на директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури във Варна. Причината за това е недоволството на рибари, които са потърсили помощ от министър-председателя за разрешаването на проблемите им.

Бойко Борисов откри днес реконструиран участък от пътя Варна-Добрич, част от националната инфраструктура. Дължината на трасето е 7,7 километра, а стойността на проекта е около 7 милиона лева, като средствата са осигурени от Световната банка и от държавния бюджет. Изпълнител на ремонта е "Хидрострой" АД. 

На тържеството присъстваха още министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, директорът на агенцията "Пътна инфраструктура" Сергей Михалев, кметът на Аксаково Атанас Стоилов, представители на местната и на държавната власт.

Пред гостите премиерът коментира, че при изграждането на нови пътища в страната вече ще се акцентира върху видеонаблюдението, за да отпадне субективният човешки фактор на 
пътните полицаи.

На тържеството благодарности към правителството изказа управителят на университетската болница "Св. Марина" във Варна доц. Жанета Георгиева. 

По думите й с помощта на кабинета е извършена реконструкция на нефрологичната клиника в лечебницата. Проектът е на стойност 400 000 лева.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.