Пропускане към основното съдържание

Фалшив лекар мами стотици

Стотици пациенти в ромския квартал Лозенец в Стара Загора са били "лекувани" дълго време от фалшив лекар, предаде ТВ Европа.
77-годишен мъж е приет преди 2 дни в Спешния център в тежко състояние след намесата на самозвания 39-годишен доктор Евгений Коцев. Той е задържан за втори път за същото престъпление.
Мним лекар над 2 години се "грижел" за стотици пациенти в ромския квартал Лозенец в Стара Загора. 39-годишният Евгений Коцев наел квартира в квартала, която обзавел като лекарски кабинет. Извършвал прегледи, манипулации, визити по домовете, без да има медицинско образование. Коцев не се притеснявали да събира такси за прегледите. Полицаите го задържали, когато в Спешния център постъпил 77-годишен мъж в много тежко състояние, след предписано от фалшивия медик лечение.
"Каза "изстинал е, в момента е грипясал - вирус". Каза "ще го оправим чичо Ташо, не се притеснявай" ...И как го е оправил? - жалва се Ташо Димитров, син на пострадалия пациент - Ще заведа дело него. Той не е лекар, а се е представял за лекар". 77-годишният Димитър е приет в тежко състояние със силно затруднено дишане и посинели пръсти. Самозванецът му предписал антибиотици и дори влял на възрастния мъж 2 банки с водно-солев разтвор.
"Не смятам, че това е довело до състоянието му, а може би заблудата от този мним лекар.... Ако хората бяха потърсили специалисти, може би нямаше да бъде доведен до това състояние" - смята д-р Николай Колев, изпълнителен директор на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" - Стара Загора.
Самозваният лекар е осъждан на пробация за същото деяние. Според новото обвинение Евгений Коцев може да бъде осъден на затвор от 1 до 5 години и глоба от 100 до 300 лв.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.