Пропускане към основното съдържание

Горбачов на 80: Путин, времето ти е ограничено!

Бившият съветски лидер Михаил Горбачов, който навърши 80 години днес, обвини руското държавно ръководство, че пречи на демокрацията, и посъветва премиера Владимир Путин да се поучи от арабския опит и да не се кандидатира за президент на изборите следващата година, предаде "Ройтерс", цитиран от БТА.
"Владимир Владимирович изкара вече два мандата (като президент) и още един като министър-председател. Ако бях на негово място, не бих се кандидатирал за президент", каза Горбачов в интервю, публикувано в руското седмично издание "Аргументи и факти".
"Хората не искат да бъдат маса, стадо, водено десетилетия от едни и същи пастири", заяви той, посочвайки като доказателство размириците в арабския свят.
По думите му сваленият от власт египетски президент Хосни Мубарак се е "задържал твърде дълго и е омръзнал на хората".
Според Горбачов управляващият тандем Медведев-Путин не може да остане завинаги на власт в Русия.
"И двамата трябва да разберат: времето им е ограничено", каза Горбачов, чиито реформи през 80-те години на 20 век доведоха до отслабване на репресиите в СССР, но и ускориха разпадането му.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.