Пропускане към основното съдържание

Имиджът на Ахмед Доган тотално рухвал

Имиджът на Доган тотално ще рухне след изключването на Касим Дал, заяви бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

"Доган търси изход от политическата изолация, в която попадна след последните избори, и се опитва да възстанови "либералния съюз" с НДСВ и по този начин да отправи послание за политическо присъствие на предстоящите избори", коментира той пред bTV информацията, че Сокола е агитирал Симеон Сакскобургготски да се кандидатира за президент.

Октай прогнозира, че на президентските избори ДПС ще излъчи своя двойка кандидати, а на балотажа, в зависимост от това кой се класира на първо и второ място, Доган ще се опита да се договаря "зад завесата".

По думите му обаче "антидоганизмът" в обществото вече е много силен и никоя политическа сила не би рискувала да поиска подкрепата на Доган.

Според Октай има вариант Сокола да бъде елиминиран от предстоящите избори, ако му бъдат повдигнати обвинения по различни разследвания, водени срещу него от главна прокуратура.
"Отделно от това има данъчни ревизии около Доган и неговите "обръчи" от фирми", припомни бившият зам.-председател. 

По думите му Касим Дал вероятно разполага с информация за подобни предстоящи дела срещу Доган и с това може да се обясни неговото поведение.

Според бившия Октай регионите, контролирани от хората на Доган, са нещо като феодално владение, където не действат никакви български закони. 

"Днес големият въпрос е дали останалите политически сили в страната ще имат воля да "отвоюват" тези райони от контрола на Доган", каза още Октай.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.