Пропускане към основното съдържание

Местните данъци и такси се плащат от днес

Плащането на местните данъци и такси към общините в страната започва от днес, 1 март.
В по-голямата част от страната има 5% отстъпка, ако бъдат платени изцяло до 20 април данъкът върху недвижимите имоти, данъкът върху превозните средства и таксата за битови отпадъци. В София до тази дата отстъпка се ползва за пълно платените данък върху недвижимите имоти и данък върху превозните средства.
Другата възможност за плащането на данъците "сгради" и "МПС", както и такса "смет" е на две вноски - от 1 март до 30 юни, и до 30 октомври.
Патентните данъци могат да се платят на четири вноски – до 31 януари, до 30 април, до 31 юли и до 31 октомври.
От тази година общините ще могат сами да налагат запор заради неплатени местни такси, а не както беше досега чрез Националната агенция за приходите.
Заплащането на данъците може да става чрез местните служби "Местни данъци и такси", през банкови клонове, както и през интернет-системи за разплащане на такси и услуги. Всяка една от общините в страната разпраща до задължените лица уведомления за местните данъци и такси, които трябва да се платят.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.