Пропускане към основното съдържание

Сексиграчка за целите на науката „обезпокои” университет в САЩ

Демонстрация за целите на науката на сексиграчка в зала за лекции предизвика трусове в американски университет.
Президент на Северозападния университет бил „обезпокоен” от това, че професор по психология позволил демонстрацията на електрическа сексиграчка в учебното заведение, пише ВВС.
Мортон Шапиро определи решението да се допусне гола жена да покаже действието на уреда като „лоша преценка”.
Около сто студенти наблюдавали демонстрацията след лекция върху човешката сексуалност. Присъствието било доброволно, а студентите били предупредени какво да очакват.
На 21 февруари професорът по психология Майкъл Бейли изнесъл лекция за някои аспести на женската психика, свързани със сексуалността, обяснява самият той в изявление.
Според преподавателя, гост лекторът Кен Мелоин – Берг предложил да се направи демонстрация и професорът не намерил причина защо студентите да нямат тази възможност в името на изследването.
„Реакцията на студентите беше позитивна”, обяснява професор Бейли.
Жената, направила демонстрацията, разказва, че вниманието й харесало.
В изявление президентът на университета обяснява, че за повереното му учебно заведение е естествено да прави изследвания върху провокативни теми.
Все пак демонстрацията „представлявала изключително лоша преценка на някои от членовете на колектива” и „го притеснила и обезпокоила”. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.