Пропускане към основното съдържание

България изпраща самолет на хуманитарна мисия в Либия

България изпраща самолет на хуманитарна мисия в Либия, съобщи премиерът Бойко Борисов от Испания, където е на посещение.

"Утре имаме готовност да изпратим голям самолет в Либия. Нашият външен министър Младенов ми каза, че всичко е наред, за да се извозват хора. Просто положението там става все по-зле", коментира той, цитиран от "Фокус".

Пред същата агенция по-рано през деня премиерът посочи, че правителственият самолет е изпратен на разположение на българския еврокомисар Кристалина Георгиева, "защото трябва да се използва за пренос на храна".

Еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева, чиято мисия в Либия днес приключи,  заяви, цитирана от Франс прес, че е все по-разтревожена от положението на бежанците на либийско-тунизийската граница и поиска от либийските власти да допуснат хуманитарни работници в Либия.

Вчера стана известно, че Европейският съюз ще отпусне 30 млн. евро помощ за справяне с бежанската криза.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.