Пропускане към основното съдържание

Първанов видя българи на ръба на отчаянието

„Това, което стана в последните часове в Сливен е без прецедент, но има един ъгъл на зрение, който ние трябва задължително да имаме в тази ситуация“. Това каза пред журналисти във Видин президентът Георги Първанов.

Според Първанов става дума за млад мъж, който е отчаян от живота и не е наркоман или престъпник. Президентът посочи, че не става дума и за организирана престъпна група.
„Това показва, че има много млади българи, които са на ръба на отчаянието от живота. И това са преди всичко онези 26% млади и безработни хора, защото младежката безработица у нас е 26% и това е трайна безработица сред младите хора”, отбеляза президентът.
Според него много от подготвените, интелигентните млади българи не могат да се реализират и това обяснява защо много от младите хора не виждат шанс в бъдещето.
Според държавния глава социалните корени на престъпността трябва да бъдат анализирани много внимателно.
"В обществото ни има една ежедневно нарастваща агресия. Разбира се, тя почва от политиците, минава през медиите, но не можем да се сърдим, не можем да се учудваме и от това, че хората по места реагират така на всяко събитие”, категоричен е Георги Първанов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.