Пропускане към основното съдържание

ДПС са против свалянето на новините на турски език

"Не стои проблем нито със снемането, нито с преместването на новините на турски език към каквито и да било други регионални програми".
Това каза зам.-председателят на ДПС Лютви Местан след срещата с ръководството на БНТ, съобщи пресцентъра на партията.
ДПС са били информирани, че БНТ обсъжда вариант за създаването на втори национален канал, където да се излъчват предавания за етническите малцинства.
"Това е доста скъпа идея и в това отношение БНТ се нуждае от подкрепата на политическите сили и, ако се обезпечи финансово, може да се мисли и за съдържанието на този втори, национален канал на телевизията", коментира Местан.
Позицията на ДПС е, че не кореспондира с националния интерес свалянето на новините на турски език и преместването им към регионалните програми.
От партията припомнят, че в приетата от Народното събрание стратегия за национална сигурност има ясни дефиниции за българска национална идентичност, както и за интегритет на българското общество - не когато се асимилират различията, а когато се съхраняват и развиват.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.