Пропускане към основното съдържание

Цветанов: Нападателят е наркоман

Водят се преговори с нападателя. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов за Дарик. МВР шефът е на посещение в Лондон, предаде АСН.
„Ситуацията е под контрол, като основната ни цел е да запазим живота и здравето на заложниците. Два пъти е разговаряно с нападателя чрез посредник.
Той настоява да се оттеглят полицейските служители от района. По всяка вероятност ще се опита да събере парите, които са налични в банката и ще се опита да избяга с тях. Нашата информация за броя на заложниците е, че са шестима.
Нападателят е наркозависим и е от Сливен. Искаме той да бъде успокоен и да не прибягва към действия, които да застрашат живота на заложниците", заключи министърът.
Нека не всяваме паника в хората и да оставим професионалистите да си свършат работата. Това заяви кметът на Сливен Йордан Лечков във връзка с въоръжения обир на банка в града, при който са взети заложници, предаде Фокус.
Лечков обясни, че при така създалата се обстановка в Сливен, няма как хората да са спокойни, още повече, че има и прострелян човек, за чийто живот лекарите се борят.
Кметът на Сливен Йордан Лечков каза още, че не вярва обирът в клона на „Инвестбанк” да е професионално планиран. „Когато човек граби, граби”, коментира той.
Лечков изрази надежда, че служителите на реда, професионалистите, които са обучени как да действат в подобна ситуация, ще се справят и ще я овладеят.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.