Пропускане към основното съдържание

Въоръжени държaт заложници в банка в Сливен

Въоръжени мъже нахлуха в банка в Сливен и опитаха да я ограбят.
Нападателите държат заложници в местния клон на Инвестбанк.
Около 16 часа няколко души нахлули в банката и принудили служителите да им дадат пари, разказа очевидец пред Dnes.bg.
По първоначални данни в момента на нападението в офиса е имало само 8 служители на банката.
При нахлуването на нападателите е прострелян един от охранителите.
Пострадалият пазач на име Стойчо, на 42 години, е откаран в местната болница, където е подготвен за операция.
Началникът на отделението д-р Тодор Суванков съобщи, че мъжът е в много тежко състояние и има опасност за
живота му. Прострелян е в областта на лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му.
Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб.
На няколко пъти се е чула стрелба отвътре.
В момента десетки тежковъоръжени полицаи са обградили клона на банката, който се намира срещу сградата на Областната администрация в центъра на града.
Сигналът за обира е подаден от паник бутон.
Преди ден в банката са докарани парите за изплащане на заплатите на община Сливен и второстепенните разпоредители – ясли и културни институции, сподели пред кореспондента на Dnes.bg областният управител на Сливен Марин Кавръков.
Сумата била около 1 милион лева.
По информация обаче на изп. директор и председател на Управителния съвет на Инвестбанк Диана Младенова не е имало големи суми през последните дни, не били постъпвали пари за заплати.
Водят се преговори с грабителя, за да се изяснят неговите искания, съобщи директорът на сливенската полиция Никола Геджев.  В полицейската дирекция е създаден щаб, за да се прецени дали да бъде атакувана банката.
Към банката беше създаден и кризисен щаб. По първоначална информация похитените служители са предимно жени. Телефонът за връзка с кризисния щаб е: 0888 478 360.
Информацията е актуализирана в 18,35ч.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.