Пропускане към основното съдържание

Искат месец мораториум за цените на горивата у нас

"Ще настояваме за поне едномесечен мораториум върху цените на горивата у нас, за да не се вдигат. Страхът ми е, че войната в Либия рязко ще влоши състоянието на петролопроизводството в арабския свят”. Това заяви в интервю за БНТ премиерът Бойко Борисов.
„Страхувам се, че утре борсите ще започнат отново да отчитат огромен ръст в цените на петрола, а това повлича абсолютно всички цени нагоре.  Скача ли цената на бората, скача навсякъде. Никой не продава по-евтино това, което купува”, заяви Борисов.
Той обясни, че България няма да участва пряко във военната операция срещу Либия. Ще помогнем, ако това се поиска от нас.  Имаме готовност да участваме в хуманитарната помощ, уточни Борисов.
„Това ще е новото Косово - след като няма сухопътна операция, има въздушни удари, Русия, Китай и Арабската лига са против, след като се играе по най-тънката струна – християнския срещу мюсюлманския свят, всичко това не е никак добре”, смята Борисов.
Според него моментът за тази мисия е бил много по-рано. „Трезвомислещите политици в света знаят, че огромните пари, които натрупаха много от диктаторите в Африка, стана не без помощта на големите държави, които или черпеха петрол оттам, или правеха огромни оръжейни доставки, получавайки тлъсти доларчета от тези хора. Когато ставаше въпрос за малка България, за животинските мъчения на нашите медици, това не трогна света”, посочи премиерът.
България ще държи на енергийната си независимост, каза още той. Премиерът е категоричен, че АЕЦ Белене ще се строи. 


Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.