Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ с план "Мерцедес" за изборите

План ала "Мерцедес" за победа на кметските избори стяга ГЕРБ. Това е новата стратегия на партията за триумф в четири от големите града в страната - София, Варна, Пловдив и Бургас. За тях лично премиерът Бойко Борисов настоял да бъдат взети още на първия тур, научи АСН.
"Това нашето си е операция "Мерцедес" - като начертаем на картата на България четирите града и ги съединим с черти, става точно като знака на марката автомобили", обясниха гербери. 

Лидерът на партията Бойко Борисов държал най-много столицата отново да бъде с кмет от мнозинството, като името на Йорданка Фандъкова отново се спряга за поста.
Борисов настоял и в Бургас за втори път да победи сегашният градоначалник Димитър Николов. В ГЕРБ обсъждат да пуснат в битката за Варна шефът на грандхотела Иван Портних. За кметския стол в Пловдив те ще заложат на областния управител Иван Тотев.
В Русе те се оглеждат за бизнесмен за поста на градоначалник, въпреки че се коментира и потенциалната кандидатура на губернатора Пламен Стоилов. Бургаският областен управител Константин Гребенаров ще играе за Созопол, докато за Самоков се говори, че ще се пусне депутатът Цветан Сичанов.
В партията са наясно, че на този етап трудно ще победят в градове като Хасково, Кърджали, Разград, Кюстендил и Велико Търново заради слаби структури. Спорна била и победата в Ямбол и Сливен, коментираха депутати.
"Окончателно номинациите за кметове и общински съветници ще са ясни в края на май или първите дни на юни. Току-що получихме анализите от структурите на партията и положението е стабилно, постоянно имаме нови молби за членство", коментира зам.-шефът на щаба в ГЕРБ Цветомир Паунов.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.