Пропускане към основното съдържание

Експерти: Похитителят може да се самоубие

Отчаянието е една от честите причини, които водели до подобни необмислени постъпки. В крайни случаи можело да се стигне и до самоубийство на нападателя. 12 часа е кризисният срок, в който стават ясни намеренията на нападателите, коментираха експерти. Според тях – въоръженият грабител, нахлул в "Инвестбанк" в Сливен, вече е преминал тази граница. 

Въпрос на време било да се предаде, предаде Фокус. 

Изводите били направени на база – формата на диалога, воден между грабителя и психолозите от МВР. Това, че тонът на преговорите бил добронамерен, а похитителят се отказвал от първоначалните си искания, говорело за това, че вероятно кризата със заложниците ще има благоприятен край. За това експертите не предполагат, че МВР ще използва сила, за да обезвреди нападателя. Това можело да се случи, при положение, че той не проявявал отстъпчивост, а диалогът между него и преговарящите бил остър. 

Друго доказателство за „добронамереността” на похитителя било това, че той освобождава заложници. 

Едва след като се предаде или бъде задържан по един или друг начин, щели да се изяснят мотивите му.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.