Пропускане към основното съдържание

Мъжете все по-често отказват секс

Мъжете все по-често отказват секс
Секспатологът Йън Кернер констатира, че все по-често мъжете отказват интимна близост на половинката си. Според него за това има много ясни причини, отбелязва CNN. 


На първо място може да се говори за биологични причини. Сърдечни заболявания, употребата на алкохол, антидепресанти и други препарати могат да намалят нивото на тестостерона. Затова при първите признаци на намалена сексуална активност трябва да се обръщате към лекар. 

Вторият момент е емоционалният. Често сексуалната активност е свързана със самооценката на мъжа. В тежка икономическа ситуация, ако съществува страх от уволнение, загубата на либидото не е учудваща. 

Третото са отношенията. Гневът, обидата, общата неудовлетвореност от отношенията оставят отпечатък върху сексуалния живот. При това може да се създаде парадоксална ситуация: физически мъжът иска, но психически и емоционално – не. Тогава сексуалната енергия просто преминава в друго русло (интрижка встрани, мастурбация, посещение на стриптийз клуб). До голяма степен според експерта вината е и на порнографията, която „глези“ съзнанието на мъжа, разваляйки реалните му отношенията с жените. 

Отделен въпрос е самият механизъм на възбуждане. Едно от последните изследвания е показало, че сексуалният отговор при жените зависи директно от емоционалната близост и общата удовлетвореност от отношенията. При мъжете пък обратното, чувството на емоционален комфорт убива сексуалното влечение. На мъжете постоянно им е необходима нова стимулация, пише NEWSru. 

Йън Кернер подчертава, че при възникване на ситуация, когато ритъмът на сексуална възбуда на партньорите не съвпада, те влизат в омагьосан кръг. А премълчаването на проблема може да постави кръст на отношенията.


 Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.