Пропускане към основното съдържание

Царчето остава в ареста при дядо си Цар

Кирил Рашков – внукът на Цар Киро и синът на Принц Ангел, реши да остане в ареста. Той отказа да обжалва наложената му постоянна мярка "задържане под стража" от Асеновградския районен съд.


"Изтече 3-дневният срок, в който можеше да се подаде жалба срещу решението на магистратите от Асеновград, такава не е подадена от подсъдимия", съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

Внукът на Цар Киро е обвинен в отправяне на смъртна заплаха към Веселин Христев – чичото на убития 19-годишен Ангел Петров от Катуница. Това се е случило минути преди момчето да бъде прегазено от бус вечерта на 23 септември.

"Смъртната закана е отправена с особена агресия от страна на подсъдимия", твърди прокурорът по делото Венелин Савов.

По неговите думи Кирил-младши е склонен към посегателства върху граждани и да нарушава обществения ред. Според прокуратурата в Асеновград внукът на Кирил Рашков контактува с криминално проявени хора и се движи в лоши среди.

Дали се страхува, ако бъде на свобода, или просто реши да последва примера на дядо си, Кирил-младши не обжалва мярката си "задържане под стража" и остава за постоянно в ареста до началото на съдебния процес срещу него.

Както дядо му, така и той е на мнение, че "мълчанието е злато". Тези думи се превърнаха в лайтмотив на Рашков и приближени.

"Мълчанието е злато" бе казано за първи път от Цар Киро в съдебната зала пред журналисти. После същите думи бяха повторени от Спас и Георги, които са обвинени в умишленото прегазване на трима полицаи и двама младежи пред къщите на ромската фамилия в нощта на убийството на 19-годишния Ангел.

Без да обжалва мярката си за неотклонение, в ареста остава и Симеон Йосифов – соченият за шофьор на буса, прегазил момчето от Катуница. След това убийство последва вълнà от протести в цялата страна.

"Скоро ще изготвим обвинителния акт на Кирил Рашков и неговия внук Кирил", коментира лаконично районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Съдът е категоричен, че дядо и внук могат да се укрият или да извършат друго престъпление, ако са на свобода.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.