Пропускане към основното съдържание

България е стабилна, хвали се Борисов

България е стабилна държава. Това каза при откриването на изложбата „Съкровища от България. Златото на тракийските воини” в Европейския парламент министър-председателят на България Бойко Борисов.


Той посочи, че България е най-добрата граница на Европа и най-добрата граница на Шенгенското пространство. По думите му от месец април-май България пази шенгенската граница по европейски критерии.

"Разполагаме с хеликоптери „Пантер” и „Кугър”, най-добрите кораби, най-добрите катери. С най-добрата техника в света днес ние охраняваме Шенгенското пространство. Само преди ден дадохме 150 млн. за последните френски хеликоптери", припомни Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът каза, че вярва на хората в Европейската комисия, Европейския парламент, Европейския съвет и изрази надежда, че ще вземат правилното решение за присъединяването на България към Шенген.

Представителите на Европейската народна партия в четвъртък ще посетят България и ще бъдат запознати с дисциплината във фискалната стабилност и охрана на границите. Борисов бе категоричен, че повече хеликоптери няма да се купуват, тъй като имаме най-доброто.

В приветственото си слово към присъстващите на откриването на изложбата Борисов нарече председателя на ЕП Йежи Бузек свой приятел. Борисов благодари на министъра на културата Вежди Рашидов за добрата работа при представянето на изложбата. Той посочи, че е дадена голяма държавна гаранция, за да може изложбата да бъде представена в ЕП.

Борисов се надява, че всеки, който види малката част от българската съкровищница, ще има друго мнение и отношение към България.

"Съкровищата нямат цена. Цената им е по-голяма от цената от кризата. В условията на криза в България са построени два музея за две години и се правят още два", похвали се премиерът.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.