Пропускане към основното съдържание

Формулата на любовта: Умната + дебел, ама богат

Умните жени не ги привлича външността на партньора им, а състоянието на сметката му, сочи проучване на специалисти от колумбийския университет.


Учените съставили математическа формула, която позволява да се изчисли в каква степен жените и мъжете са готови да направят компромис, ако се отчита дебелината на портфейла, съобщи News.com.au.

Според икономиста Пиер-Андре Чиаппори самотните хора, търсещи половинки, избират другия, опирайки се на два основни момента – физическата и социално-икономическата привлекателност.

Такива черти като чувство за хумор и добрина са по-маловажни и са оставени на заден план.

Данните от проучването сред 667 двойки показва, че и мъжете, и жените предпочитат стройни и богати хора. Мъжете, които не притежават привлекателна външност, могат да компенсират това с пари, а жените – с образование.

Така, за да си намери привлекателна партньорка, с всяко увеличение на Индекса на телесната маса с 10% мъжът трябва да повиши доходите си с 2%.

Излиза, че мъж с ръст 180 см и тегло 80 кг, получаващ 100 хил. долара годишно, трябва да спечели 2 хил. повече, в случай че качи 9 кг. и иска да има до себе си красива жена.

Ако пък жена с ръст 170 см и тегло 65 кг наддаде 3 кг, ще трябва да поучи още една година, за да е рамо до рамо с привлекателен мъж.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.