Пропускане към основното съдържание

Сенатът отхвърли плана за борба с безработицата на Обама

Американските сенатори гласуваха против плана на президента Барак Обама за борба с безработицата в страната, независимо от усилията на Белия дом през последните шест седмици за постигане на договореност с републиканците, съобщи Ройтерс.


За приемането на програмата, в размер на 447 млрд. долара, 60 сенатори от общо 100 трябваше да гласуват в подкрепа за документа. Но 46 републиканци и двама демократи гласуваха против.

Резултатите от гласуването не трябва да се приемат за окончателни, защото в него не са участвали редица сенатори демократи. Но наличните 48 гласа против са достатъчни за блокирането на програмата.

Предложението на Обама включваше предоставянето на помощи и намаляването на данъците за група от населението на стойност около 270 млрд. долара и строителството на инфраструктурни обекти за 175 млрд. долара.

Законопроектът му предвиждаше още да се удължи с една година гратисния период за данъците върху заплатите.

За да се намерят необходимите 447 милиарда долара, Обама предложи да се вдигнат данъците за богатите американци и големите компании.

Точно, когато законът му бе отхвърлен, американският президент изпил по една бира с четирима безработни строителни работници във Флорида, предаде Асошиейтед прес.

Президентът пил "Гинес", а работниците - "Будвайзер". Всичките вдигнали наздравица с думите: "За повече работни места!".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.