Пропускане към основното съдържание

Челната кандидатпрезидентска тройка вече обиколи екватора

Кандидат-президентите изминават на ден стотици километри, за да успеят да направят повече предизборни срещи. През първата половина на кампанията активността на претендентите с най-големи шансове - Плевнелиев, Калфин и Кунева, изглежда изравнена. Общо досега те са пропътували 41 500 км, което е малко повече от обиколката на екватора.

За 21 дни кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев е изминал близо 11 500 км в страната, изчислиха от щаба му. Той направи и посещения в Брюксел и в Страсбург, където получи подкрепата на Европейската народна партия, в Германия и в Париж - където пък го подкрепиха канцлерът Ангела Меркел и певицата с български произход Силви Вартан.

Плевнелиев и кандидатът за вицепрезидент Маргарита Попова успяха да направят срещи с жители в половината от областите на България. Почти навсякъде те са придружавани от председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов, който още в началото на агитацията предупреди активистите на ГЕРБ да вземат отпуска и от семействата си. Самият той успява в някои дни да направи и по десетина срещи.

Ивайло Калфин и Стефан Данаилов от кандидатпрезидентската двойка на БСП следват отделни маршрути, а лидерът на БСП Сергей Станишев агитира и за местните избори. Началото за Калфин беше на Бузлуджа, където на 30 юли БСП отбеляза 120-годишнината си. Оттогава до 9 октомври е изминал над 15 хил. км според щаба му. Още преди официалното откриване на кампанията той е посетил 23 от 28 области в страната.

Независимата Меглена Кунева навъртя над 15 хил. км от обявяването на кандидатурата й на 6 юни до момента, съобщиха от щаба й. Тя беше най-активна още преди да се кандидатира за президент, а през летните месеци предприе 20-дневна обиколка. При откриването на официалната предизборна кампания от щаба й отчетоха 93 посетени места, а след 23 септември независимата кандидатпрезидентска двойка Кунева - Любомир Христов е била в нови 19 села и градове.

"Всички истории от националната обиколка "По пътя на промяната" са събрани в двуминутен предизборен клип, който в неделя беше пуснат в социалните мрежи и се очаква да се завърти и в телевизионен ефир.

Кандидатът за президент на десницата Румен Христов е в кампания още преди предварителните избори на "Синята коалиция" на 12 юни. Оттогава до официалното начало на агитацията той обиколи над 180 населени места в 150 общини. След 23 септември досега Христов е бил в 5 общини, за да "събирам вашите идеи за България".

Лидерът на ДПС Ахмед Доган също спази традицията да обиколи всички райони, важни за движението. Той започна обиколката си от Лудогорието, където ДПС има сила да наложи свои кметове и мнозинства в общинските съвети.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.