Пропускане към основното съдържание

Тунелът през Кресненското дефиле ще струва 1 млрд. евро

Над 1 млрд. лева ще струва тунелът през Кресненското дефиле, който ще бъде част от АМ „Струма”, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в предаването „Неделя 150” на БНР.



По думите й тунелът, който ще бъде с дължина от 13 километра, може да бъде въведен в експлоатация през 2019 година.

"Магистрала Струма е сложно комплексно съоръжение. Проект, който е изключително скъп. Това оскъпяване идва най-вече от Лот 3 – тунелът, който ще преминава през Кресненското дефиле”, подчерта Павлова.

По думите й изграждането на 13 км. тунел в скалата е голямо предизвикателство и за инженери, и за строители.

"По отношение на автомагистрала "Тракия" няма проблем. Финансиране има и строим, надяваме се по – рано от очакваните срокове да пуснем участъци от магистралата, така че следващото лято да има по-лесно предвижване до морето.”, уточни новият строителен министър.

На въпрос дали най – ниската цена е за сметка на качеството в строителството на магистрали, министър Павлова отбеляза, че използването на критерия най – ниска цена, не трябва да предизвиква притеснение.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.