Пропускане към основното съдържание

Антония Първанова изхвърлена от избирателните списъци

ГРАО изкара, че евродепутатката Антония Първанов не отговаря на условията за включване в избирателните списъци за местни избори, след като тя не е сменяла постоянния си адрес през последните 10 години, алармираха от пресофиса й.


При справка в интернет страницата на ГРАО Антония Първанова установи, че не може да упражни избирателните си права в местните избори тази година. Същевременно е посочено, че тя може да гласува за президентските избори, като се регистрира чрез настоящия й адрес в район „Изгрев”.

Евродепутатката получи обяснение, че е станала жертва на грешка в системата на МВР, в която е посочено, че през последните шест месеца живее във Великобритания.

Парадоксален е фактът, че тя не е имала настоящ адрес там и не може да си обясни откъде в Министерството са се сдобили с тази „грешна” информация, посочват от пресофиса й.

Д-р Първанова е силно обезпокоена от тези „грешки”, защото по този начин се погазва гражданско право – правото на глас.

Неминуемо възниква въпросът – на още колко граждани са „сгрешени” настоящите адреси и дали изобщо, ако те не узнаят за тези „грешки”, ще успеят да дадат гласа си на местните избори, се посочва още в съобщението.

Справка може да потвърди фактите, че Антония Първанова от години е регистрирана с адрес в район „Изгрев” в гр. София, като през 2007 и 2009 година е гласувала, също така през 2007 е била и кандидат за кмет на града, уточняват от пресофиса на евродепутатката.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.