Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ навлиза смело в смесените региони

Етническо противопоставяне няма, хората в смесените райони живеят прекрасно.


Това заяви председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов в Златоград.

Според него дебатът за криза на етническия модел се провокира от политическите централи обикновено преди избори.

"В голяма част именно политиците бяха тези, които създаваха това напрежение и нетолерантност, защото възприемаха, че българските мюсюлмани могат да бъдат монополизирани от страна на ДПС", категоричен е Цветанов.

В листите с кандидати на ГЕРБ в страната са включени и българомохамедани, и български мюсюлмани, и роми, добави вицепремиерът на предизборна среща в Златоград.

Според Цветанов партията е успяла да стигне и до смесените региони.

"Национално предателство от всички политически формации на прехода беше, че абдикираха от тези райони", коментира председателят на предизборния щаб на ГЕРБ.

Според него трябва да се развият регионите, да се възползваме от европейската солидарност и от възможностите за усвояване на повече средства за регионално развитие.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.