Пропускане към основното съдържание

Калфин, Семов и Христов за лова и благотворителността

Трима кандидат-президенти – Атанас Семов от РЗС, Ивайло Калфин от БСП и Румен Христов от СДС, премериха сили на предизборен дебат в НДК, организиран от КТ "Подкрепа".


Най-колоритен в обещанията си беше съмишленикът на Яне Янев, който обеща да продължи хобито на Георги Първанов – лова.

„Ако стана президент, ще отстрелвам корумпираните министри и депутати“, отсече Семов.

Червеният кандидат Ивайло Калфин пък обеща да има по-безобидни хобита и припомни, че не е ловец. „Така че няма да ме видите да обикалям по планините“, каза той.

Румен Христов обаче видя в лова възможност за развитие на друг вид туризъм в България – ловния, но с ясен регламент.

Тримата кандидати се обявиха за повече пари за образование и наука, както и за увеличение на доходите на хората.

Калфин смята дори, че въпросът за бедността трябва да се разгледа от КСНС, тъй като вече е заплаха за националната сигурност.

„Нищо не струва финансова стабилност, която гарантира на хората "стабилна мизерия", скочи и Атанас Семов по време на дискусията.

Той обеща, ако бъде избран, да даде ултиматум на финансовия министър да преразгледа политиката по доходите. А ако това не станело, щял да използва правото си да опрощава всички задължения на българските граждани към държавата.

Семов дори вече е подготвил проектоукази, сред които за опрощаване на задълженията на младите семейства до 35 години с висше образование и две и повече деца.

Кандидатът на РЗС вече бил подготвил и своята оставка, ако не изпълни обещанията си.

„Решението на правителството за замразяване на доходите за запазване на финансовата стабилност е добро, но е добре да оцелеят и хората, които живеят в тази стабилна държава“, заяви от своя страна синият Румен Христов.

Според него президентът трябва да разговаря с институциите рестрикциите на доходите да бъдат разчупени.

По отношение на благотворителността отново най-крайно беше мнението на Атанас Семов.

Според него "Българската Коледа" е била проява на "политически цинизъм и личен пиар".

Той предложи и радикалната идея в нова конституция да се запише, че програмата на всяко правителство се приема със закон в началото на мандата и неизпълнението й е основание за прекратяване на мандата.

От своя страна Румен Христов каза, че не е привърженик на шумното дарителство. Според него могат да се спестят средства от НСО, тъй като не е необходима толкова голяма охрана за президента, а тези пари да отидат в дарителски фонд.

Ивайло Калфин единствен се обяви категорично за големи дарителски инициативи и заяви, че би подкрепил "Българската Коледа", която досега се организираше под патронажа на президента Георги Първанов.

„За мен това не е порочна практика или личен пиар, а хората имат нужда от подобна прозрачна инициатива, смята червеният кандидат-президент.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.