Пропускане към основното съдържание

Кметицата се размечта: малко коли, малко кучета...

Проблемът с бездомните кучета е един от най-бавно решимите проблеми на София, призна на среща със симпатизанти в столичния квартал „Надежда“ кметицата Йорданка Фандъкова.


Все пак кандидатката за втори мандат, издигната от ГЕРБ, допълни, че общината има разработена програма за активно решаване на проблема за пет години.

„Предвиждаме броят на бездомните кучета да бъде свален наполовина. Това е възможно с изграждането на новите приюти, както и със засилена кастрация.

Тази година за първи път влязохме в ромските квартали, където досега не бяха обработвани и кастрирани кучетата, както и в крайните градски райони, където има дворни кучета”, поясни Фандъкова.

На срещата кметицата се размечта и поиска да види как столичани слизат от колите си и използват градския транспорт.

„За да има повече места за паркиране. Така градът ще може да диша“, каза тя.

Фандъкова посочи, че се предвижда да бъдат изградени четири буферни паркинга в близост до метрото, един от които в кв. „Надежда”.

„Имаме и разработена наредба за осигуряване на паркирането в близост до болници и по-големи обществени сгради. Разширяваме „синята зона” в центъра, а където няма „синя зона”, ще има възможност да се разчертае и да се контролира паркирането, за да има повече места.

Ще бъдат изградени и подземни паркинги, но за това е необходимо време”, допълни тя.

Предвидена била и специална програма за ремонт и преасфалтиране на вътрешнокварталните тротоари и улици.

Накрая Йорданка Фандъкова обеща, че от догодина Общинската полиция ще се разшири и ще работи освен в централната част, и в кварталите на София, „за да има по-голяма сигурност в столицата“, каза тя.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.