Не е необходим стандарт за пилешкото месо, смята земеделският министър Мирослав Найденов.
„Не е нужно да има стандарт. Има европейски регламент, който позволява при заготовка да се влагат определени разтвори, които да правят по-вкусно, по-сочно и не знам още какво пилето или пилешката пържола“, разясни Найденов.
„Не могат да пишат охладено пиле на етикета и да са го напълнили с 51 % вода. От една страна ни мамят най-безобразно, от друга страна – това не е чиста вода, а солеви разтвори. Това, което ще направим, е да се пише на етикета първо, че е заготовка, а не пиле, второ – колко процента и какви разтвори са вкарани“, посочи министърът.
„Не е нужно да има стандарт. Има европейски регламент, който позволява при заготовка да се влагат определени разтвори, които да правят по-вкусно, по-сочно и не знам още какво пилето или пилешката пържола“, разясни Найденов.
„Не могат да пишат охладено пиле на етикета и да са го напълнили с 51 % вода. От една страна ни мамят най-безобразно, от друга страна – това не е чиста вода, а солеви разтвори. Това, което ще направим, е да се пише на етикета първо, че е заготовка, а не пиле, второ – колко процента и какви разтвори са вкарани“, посочи министърът.
„Не забранихме сиренето с палмово масло, защото няма как да го забраним. Но там в ъгълчето пише – растителни мазнини – хората, като погледнат, няма нарисувана крава на него, а има нарисувана палма.
Така че сега на пилето да нарисуват една чешмичка”, предложи Найденов.Източник dnes.bg
Коментари
Публикуване на коментар