Пропускане към основното съдържание

Премиерът ще отговаря на депутати за приватизацията на "Булгартабак"

Премиерът Бойко Борисов ще отговаря днес на депутатски въпрос на Румен Овчаров и Корнелия нинова от левиацта за приватицзацията на "Булгартабак Холдинг". Парламентарният контрол ще започне в 9.00 ч., а към министър-председателя има само един въпрос.

Година и половина след идването на власт на правителството на ГЕРБ и обявените намерения за бърза продажба на "Булгартабак" в края на април Агенцията за приватизация откри поредната процедура за сключване на сделка. Тютюневият холдинг "Булгартабак" се очаква да бъде продаден в рамките на 4 месеца на голяма компания, без да има предварително условие за минимална цена.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пък ще отговаря на въпрос на един от предшествениците си - Румен Петков, във връзка с информация на депутата от БСП, че арестант е избягал, докато е бил превозван към България без конвой от българска страна.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък ще атакува министъра във връзка сконфликта отпреди десетина дни пред столичната джамия "Баня башъ", когато се стигна до сблъсъци между представители на националистите и молещите се в джамията мюсюлмани. Сидеров ще пита Цветанов за действията на полицията за задържане и образуване на предварителни производства, както и за  "отговорността на длъжностни лица от МВР за допускане на инцидент по време на разрешения митинг на "Атака".
Във времето за контрол на въпроси ще отговарят още Вежди Рашидов, Росен Плевнелиев, Тотю Младенов, Мирослав Найденов, Томислав Дончев, Аню Ангелов, Трайчо Трайков.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.