Пропускане към основното съдържание

"Маргиналите" бутат шефката на НЦИОМ

Депутати от "Коалиция за България" поискаха оставката на директора на НЦИОМ Лидия Йорданова заради квалифицирането на избиратели като "маргинална обществена прослойка".
В писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева социзбраникът Георги Божинов й предлага да преразгледа служебното положение на Йорданова, която й е подчинена, се казва в съобщение на БСП до медиите.

Божинов посочва, че в интервю за национален всекидневник тя е заявила, че "БСП и ДПС имат профил, който в по-голяма степен се състои от маргинални обществени прослойки в сравнение с десните избиратели и управляващите в частност".
"Смятам, че е недопустимо, който и да е в страната, да си присвоява правото да квалифицира избирателите на която и да е партия като "маргинална обществена прослойка", без да посочи каквито и да било социологически критерии", пише депутатът от левицата в писмото, което беше предоставено на медиите.
Според него още по-недопустимо е това да бъде направено от служител на Народното събрание.
"Смятам, че това изявление обижда широки слоеве на българския народ и недопустимо ангажира структура на парламента", посочва още Божинов.
По-рано днес колегата му Румен Петков също изрази възмущение от изказването на Йорданова.
Според него тя трябва незабавно да напусне поста директор на НЦИОМ, защото не й е работа да дава характеристики за избирателите на една или на друга политическа сила.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.