Пропускане към основното съдържание

Наоми Кембъл ще съди фирма за расизъм

Супермоделът Наоми Кембъл ще съди за расизъм американската фирма "Кадбъри", защото е сравнена с шоколад в нейна рекламна кампания, пише в. "Дейли мейл".

"Черната пантера" от подиумите била шокирана, след като открила името си да фигурира по постери и рекламни карета в пресата. 

Промоцията рекламира продукта Dairy Milk Bliss и гласи, че в града е дошла и друга "шоколадова звезда" освен Наоми.

Невинната закачка вбесила манекенката, известна с кибритливия си нрав. 

"Обидно е да бъдем описвани като шоколад, както аз, така и всички чернокожи хора по света, негодува Кембъл. В закачката не виждам никакъв хумор, а само обида!"

Наоми получи пълната подкрепа на майка си Валъри Морис, която заяви, че и тя била "дълбоко разстроена от тази расистка реклама". 

Госпожата напомни, че вече живеем в 21 век, а не през 50-те години на миналия, и не може така безнаказано да се обиждат чернокожите.

Чернокожи активисти са подели кампания в подкрепа на Наоми и призовават клиентите да бойкотират продуктите на "Кадбъри", която е американски филиал на гиганта "Крафт фудс", припомня вестникът.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.