Пропускане към основното съдържание

Половината от багажа на жената – излишен

Жената облича едва 61% от нещата, които е взела, тръгвайки на почивка. 

Това сочи анкета, проведена от сайта sunshine.co.uk сред 1294-ма британци. 

Мъжът подхожда по-рационално към събирането на багажа и използва почти цялото му съдържание – 98%.

Жените се подготвят за предстоящата ваканция по-щателно, търчейки по магазините в търсене на неща, които може да се окажат нужни. 

Почти половината от анкетираните представителки на нежния пол са подновили гардероба си преди пътуването. Сред представителите на силния пол пък подобна необходимост са имали едва 7%. 

Около една трета от анкетираните, които са били на почивка за седмица през последните 12 месеца, признават, че багажът им се е оказал по-тежък, отколкото разрешават авиокомпаниите. По-често свръхбагажът е на жени. 

Няма общо мнение между мъжете и жените и за количеството бельо, което трябва да се вземе на почивка. 

Анкетираните мъже по правило взимат три чифта за седмица. Жените пък са убедени, че за пътуване с такава продължителност им трябват най-малко 10. 

12% от мъжете обясняват, че ще перат бельото си през почивката, а 37% казват, че повече не им трябва, защото през цялото време ще са по бански. 

От портала, провел анкетата, казаха, че очевидно мъжете и жените имат различен подход към събирането на багажа за почивка. 

Ако първите вървят по пътя на минимализма, то за жените се потвърждава стереотипът, че носят излишни дрехи.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.