Пропускане към основното съдържание

Българин доказа: Енергото го дискриминира спрямо роми

Българин доказа, че австрийската компания EVN го дискриминира спрямо ромите от „Столипиново”. 

Енергото спряло тока на пловдивчанина Кирил Жеков от район „Тракия” заради неплатена сметка от 75 лева. Когато отишъл да погасява задълженията си, от касите на EVN му поискали 19 лева, за да го включат отново към мрежата. 

„Видях, че същата услуга за жителите на „Столипиново” струва 6,50 лева, а за другите квартали на Пловдив искат 19 лева”, разказа пред Dnes.bg Кирил Жеков. 

От електроразпределителното дружество, което обслужва близо милион и половина абонати от Южна България, обяснили разликата в таксите с това, че в ромската махала са монтирани нови електромери с дистанционно отчитане и затова услугата за повторно включване е по-евтина, докато тези в блока на Жеков били от стария вид. 

Пловдивчанинът поискал от EVN да му монтират електромер като тези в „Столипиново”, но получил отказ. Превел такса 6,50 по банков път, каквато е тази в „Столипиново”, но токът му отново не бил пуснат. Мъжът се почувствал дискриминиран и подал жалба в Комисията за защита от дискриминация. 

Хората на Кемал Еюп признали, че EVN дискриминира клиентите си с различните такси за включване към електропреносната мрежа. Те са задължили Енергото в Пловдив да не допуска повече такъв гаф и да вземе само 6,50 лева от Кирил Жеков.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.