Пропускане към основното съдържание

Цветанов съзря в BG проблем за стабилността на еврото

България се превръща в проблем за финансовата стабилност на еврото. Такъв коментар направи вътрешният министър Цветан Цветанов по повод вчерашната акция "Валутата".
При акцията бяха заловени 100 000 фалшиви щатски долара и 50 000 фалшиви евро, а двама от задържаните са имали условни присъди за подобни престъпления.
Цветанов нарече тези присъди "тежки" и призова да се знаят имената на съдиите, които са ги постановили.
"Не искам да казвам какво е впечатлението на нашите евроатлантически партньори за тези лица, заради които в момента България се превръща в проблем за финансовата стабилност на еврото", подчерта МВР шефът.
По думите му повторното залавяне на тези хора е необоснован разход за данъкоплатците.
"Нека обществеността да знае кой е съдията, който е ударил с чукчето тази осъдителна присъда, защото няма как да обясним на евроатлантическите партньори как България може да е оазис за производството на подобни евро или долари", допълни Цветанов.
Той обясни, че винаги е гледал на съдебната система като на естествен партньор, но ако няма адекватна политика, това ще се приема като скрито толериране на извършителите на престъпления.
Според министъра в страната има двоен стандарт при вземането на решения.

Още по темата

Той даде пример с освобождаване от ареста на българин, който е трябвало да бъде екстрадиран за Германия, като до София е била изпратена вербална нота за това. Цветанов каза, че страната ни е била посочена като лош пример за нереформирана съдебна система.
Вицепремиерът коментира и оставката на съдия Душана Здравкова, която бе първият председател на ГЕРБ. Тя се оттегли в знак на протест срещу избора на близката до Цветанов Владимира Янева за шеф на Софийския градски съд и обяви, че гръбнакът на правосъдието е пречупен.
Вътрешният министър определи решението й като личен избор, който не вижда смисъл да коментира.
Определен човек, който е станал известен благодарение на ГЕРБ, благодарение на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, чрез ГЕРБ, търси бъдеща политическа реализация, посочи Цветанов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.