Пропускане към основното съдържание

Борисов: Кой го интересува какво мисли Станишев?!

Министър-председателят Бойко Борисов се ядоса на журналистически въпрос свързан с готвения от левицата вот на недоверие към правителството.
„Кой го интересува какво мисли Станишев и БСП". Така премиерът Борисов коментира в Панагюрище намеренията на червените.

Той не пожела да даде оценка на своето управление, защото оценките ги давал бизнесът.

Премиерът е засегнат и от отказа на ДСБ да подкрепи финансовия пакт за стабилност, който ще гарантира, че страната ни няма да изпадне във финансовото положение на Гърция.

„Костов показа, че партията му не е дясна и че не разбира какво означава финансова стабилност, защото това не се учи в учебниците по политическа икономика на социализма”, отсече Борисов.

Премиерът обаче благодари на СДС и Мартин Димитров, както и на всички останали партии, които са подкрепили идеята дефицитът на страната да не надвишават 3% от БВП.

„Едно е да говориш, друго е да подкрепяш”, каза още Бойко Борисов по адрес на Иван Костов.

В Панагюрище министър-председателят откри 4 важни обекта в мина за добиване на мед. Инвестицията в тях е 150 милиона лева.

„С тези обекти замърсяването в региона ще се намали с 40%”, заяви екоминистърът Нона Караджова.
Според икономическия министър Трайчо Трайков държавата само печели от подобен род инвестиции.

Средната работна заплата в мината е 2100 лева, а за последната година няма регистрирана трудова злополука.

В минно-обогатителен комплекс „Асарел-Медет” край Панагюрище ежегодно се преработват около 13 милиона тона медна руда.

След като преряза лентата на инсталация за екстракция на катодна мед от руднични води, премиерът запази парченце от трибагреника в джоба си.

„Взимам го, за да дразня Станишев”, пошегува се Бойко Борисов, който обясни, че неговият предшественик се дразни от това, че държавата върви напред.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.