Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ реши да задвижи избора на членове на ВСС, бавен повече от година

Управляващите от ГЕРБ днес изненадващо решиха да предприемат действия за попълване на квотата на парламента във ВСС. По искане на председателя на Народното събрание Цецка Цачева (ГЕРБ) в дневния ред като първа точка извънредно бяха включени процедурни правила за провеждане на избора.

Правилата предвиждат номинации да бъдат правени до 17 юни, а изборът да стане на 20 юли. Имената на кандидатите пък ще бъдат качени на сайта на парламента.

Парламентът бави повече от една година попълването на квотата си във ВСС с двама души. Местата се овакантиха, след като членовете на ВСС Иван Димов и Стойко Стоев подадоха оставки заради контактите си с Красьо Черния.

Затова днес от левицата попитаха защо сега управляващите са решили да забързат избора и дори да го вкарат извънредно в дневния ред. Те заподозряха, че това е нов опит на ГЕРБ да контролира и "мачка" съдебната система.
Цачева репликира, че вчера на заседание на председателския съвет на парламента темата е била обсъдена и никоя от парламентарните групи не е имала против включването на точката в дневния ред днес.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.