Пропускане към основното съдържание

Прошков и Софиянски се сдърпаха в ефир

Двама кандидат-кметове на София се сдърпаха в ефира на bTV. Спорът между Стефан Софиянски и Прошко Прошков бе за лидера на ДСБ Иван Костов и модела на управление на столицата, който действа и в момента. 

Приех да участвам в изборите за кмет, за да не допусна разпиляването на демократични гласове наесен, обяви Прошко Прошков, който в момента е районен кмет на “Лозенец” и кандидат във вътрешнопартийния избор на “Синята коалиция”. Прошков щял да се бори срещу статуквото и за всеки човек поотделно.

Не мога да кажа, че мразя Костов, той не ми е проблемът, ще говоря професионално, обяви Софиянски, който се самообяви за кандидат на "старите муцуни" за кмет на София. Той обичал града си и не смятал, че е грозен.

Управлението на София не ефективно, не е останала една носна кърпа за общински инвестиции, контрира Прошков.

Колега, има ли София градоустройствен план, повиши глас Софиянски. Прошков призна, че е така, но обликът на София бил показателен. Управлението било като за среден град. По мое време не е имало криза с детските градини, похвали се Стефан Софиянски. Ако отворите демографската ни прогноза, тя е изключително точна. Не сме затворили десетки детски градини, защо е станало след мен, не мога да кажа, съобщи той.

Опитвате се да залъгвате хората, репликира Прошков.

Ако има втори тур, ще бъда аз, отсече Софиянски. Помогнете на този човек да не говори толкова много, каза той по адрес на Прошков, който се опитваше да се вмъкне в разговора неколкократно. Не желаем да участваме в избори с такива хора, вметна Прошко Прошков.

Това е страх, предложението на моята кандидатура е изпратено в “Синята коалиция”, обясни Софиянски. Аз мога да кажа спокойно – живея на същото място, където ме посрещна 10 ноември, работя и правя проекти за алтернативни източници, каза той.

Източник dnes.bg
Ключови думи: местни избори, избори 2011

Коментари

  1. Голяма наглост е Софиянски да се прави на месия! Но не е луд който яде зелника, а който му го дава. Просто кукловодите са извадили марионетката от гардероба, поизтупали са праха и са го пуснали да разпилява десните гласове... Жалък опит, но на първичните избори ще спечели Прошков, колкото и да не може да преглътне това бившия провалил се градоначалник!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.