Пропускане към основното съдържание

Царя е най-подходящ, Кунева обаче не е резервно колело

Симеон Сакскобургготски е най-подходящ за президентския пост. Това заяви бившият министър на образованието Даниел Вълчев пред Нова телевизия, който е от инициативния комитет за издигане на кандидатурата на Меглена Кунева.

"Той е възпитан да бъде държавен глава, но през последните години сме станали свидетели на омаскаряването на неговото име, което е нещо характерно за нашите географски ширини", мотивира се Вълчев.

"Меглена Кунева е силна кандидатура. Тя е човек, който сам е проправил пътя си въз основа на качества, постоянство и образование – това, което ние желаем за нашите деца", каза още бившият образователен министър.

Вълчев е "за" нейната кандидатура и заради това, че Кунева е човек, който е много добре приет в чужбина.

Още по темата



"Тя може да представлява страната ни по забележителен начин – разбира от международни отношения и познава по-голямата част от световните лидери", заяви още Даниел Вълчев.

"Противниците на тази кандидатура имат две тези. Първата е, че Меглена Кунева е кандидатура на тройната коалиция и следователно трябва да се избира между новото и старото. Втората е, че тя не е самостоятелен играч, а резервно колело – това на Сакскобургготски – което не е така", каза още Вълчев.


 Източник dnes.bg
меглена кунева

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.