Пропускане към основното съдържание

Жители на Батак: Възмутени сме от Волен Сидеров

"Безкрайно възмутени сме от поведението на Волен Сидеров, който по брутален начин дръзна да прекъсне програмата по случай празника на Баташките мъченици”, пишат в протестна декларация жителите на Батак.
Над 2000 подписа стоят под документа, който осъжда действията на Сидеров и симпатизантите на партия „Атака”, които на 17 май по думите на недоволните жители са провели митинг без разрешение и избутали децата от монтираната в центъра на града сцена, за да проведат политическата си проява.
"Сидеров оскверни паметта на баташките мъченици и се държа като обезумял на центъра”, пишат още в декларацията си батачани.
В протестния документ хората описват как децата са напуснали сцената, превзета от Волен Сидеров, разплакани и разстроени.
Те настояват за публично извинение от страна на лидера на "Атака".

Още по темата

"Категорично осъждаме поведението на ПП "АТАКА" и питаме това ли са нашите политици?! Не можем да възприемем, че у нас има управляващи и народни представители, които се стремят да насаждат омраза между хората, не почитат историята ни и се отнасят по такъв начин нашите деца”, се казва още в протестната декларация.
"Не позволихме политически прояви по време на църковния празник, за да не допуснем подобни грозни сцени”, заяви пред Dnes.bg кметът на град Батак Петър Паунов.
По думите му Волен Сидеров не се е съобразил с решението на местния общински съвет и е предизвикал ексцесиите във вторник.

Източник dnes.bg
тагове: Батак, Атака, новините днес

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.