Пропускане към основното съдържание

Светлана Боянова чиста! А уж щеше да си ходи от МЗХ

Предварителните резултати от проверката по сигнала срещу зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова за промяна в предназначението на земеделска земя не показват нарушения.
Това каза в кулоарите на парламента министърът на земеделието Мирослав Найденов.
Той посочи, че окончателният доклад е даден на премиера Бойко Борисов и той трябва да реши дали Боянова ще напусне поста си.
Само преди ден Борисов обяви, че ще махне още един зам.-министър, след като това стори с Марий Косев.
Днес Найденов уточни, че депутати от ГЕРБ са подали на Борисов сигнала срещу Боянова.
В него се посочва, че над 300 декара земеделска земя – трета категория, са преотдадени за фотоволтаици.
Инвестицията е на фирма "ГВП – ИмоИнвест" ЕООД, собственост на германския гигант “Прокон”, който се занимава с изграждане на фотоволтаични паркове.
"ГВП – ИмоИнвест" са купили два парцела частна земя от общо 333 дка в землището на търговищкото с. Буковци.
Поискали са промяна на предназначението на единия парцел от 196 дка, за което са получили разрешение от междуведомствената комисия на 20 април т.г.
"Да, в края на април междуведомствена комисия, която се оглавява от Светлана Боянова, е решила промяната на статута на земята. Самата Боянова обаче не е присъствала на заседанието на комисията", каза министър Министър Найденов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.