Пропускане към основното съдържание

Митрева е подложена на сериозен натиск, твърди Хасан Адемов

Върху шефа на НОИ Христина Митрева, която хвърли оставка, е оказван изключително сериозен натиск, заяви пред Нова телевизия депутатът от ДПС и зам.-председател на социалната комисия в парламента Хасан Адемов.
"Не мога да разбера как ГЕРБ, от една страна, благодари на Христина Митрева за добрата работа, а от друга - я принуждава да си подаде оставка", коментира той.
Оставката на Митрева дойде два дни, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че трябват кадрови промени в ръководството на НОИ заради несъгласие с управлението на финансите, съсредоточени в него.
"НОИ се управлява от Надзорен съвет, а управителят се избира от Народното събрание. Изведнъж представители на изпълнителната власт казват, че тя трябва да си подаде оставка", възнегодува  Адемов.
Според него причината за това е, че намаляват приходите в бюджета от осигурителни вноски. 
"Само за първото тримесечие те са намелели с около 100 милиона лева. Това означава, че НОИ и министърът на финансите не правят всичко възможно за събиране на осигурителните вноски", смята депутатът от ДПС.

Още по темата

Управителят на Националния осигурителен институт Христина Митрева се очаква да изложи днес мотивите си напускането на поста.
В изпратено вчера писмо до председателя на парламента Цецка Цачева Митрева посочва, че иска да бъде освободена поради снемане на политическото доверие от управляващите.
В писмото й се казва, че НОИ е социална институция и с информацията, която се тиражира в медиите, се създава сериозно обществено напрежение, което прави невъзможно изпълнението на служебните й задължения и дестабилизира институцията като цяло.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.