Пропускане към основното съдържание

ДПС отрича за ГАД

Това е безумие, което казват някои отляво и дясно, че има нова коалиция ГАД, както я нарекоха, за ГЕРБ, "Атака" и ДПС.
Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ДПС Лютви Местан по повод твърденията на БСП, че в момента страната има ново управление.
Местан се впусна да обяснява значението на думата ГАД, като цитира думите на шефа си Ахмед Доган.
"Самата семантика на коалиция ГАД е пълно отрицание на такава възможност, звучи дори гадно, заяви вчера в Джебел лидерът на движението.
За нас изборът за държавен глава е особено важен. За нас не е сериозен дебатът дали ще бъде мъж или жена, както съобщават от различни партии. Това измества разговора за това какви политики ще ни представи", обясни Местан.
Според него, когато ДПС оценява като провал управлението на ГЕРБ то се имало предвид, че тази партия не успяла все още и по средата на мандата си да представи визия за политика, и то на страна член на Европейския съюз.
ДПС била достатъчно сериозна партия, за да може да бъде поставяна в позиция дали ще подкрепи, или не, друга партия на изборите за президент.
Те ще подкрепят и вот на недоверие на правителството на Бойко Борисов, защото "то си заслужи".

Още по темата

"Българското правителството само постави страната на втория коловоз на ЕС, приемайки тезата за Европа на две скорости. На фона на Лисабонската стратегия и Европа 2020 нашето правителство предвижда 1,5% за наука и образование, което е скандално", каза Лютви Местан.
"Площадът на Джебел е агората на българската демокрация след събитията преди 22 г. и той не прие Касим Дал", коментира още зам.-председателят на ДПС.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.