Пропускане към основното съдържание

Нека следващият е по-добър!

"Имам самочувствието на успешен президент, но пожелавам на следващия да бъде още по-добър заради новите предизвикателства. Той би спечелил, ако има вота на партията на негласувалите, която е с 40 на сто от гласовете на всички избиратели, при тях е скрит ключът".
Това заяви в Кърджали президентът Георги  Първанов, под патронажа на който се чества 50-годишният юбилей на кърджалийския филиал "Любен Каравелов" към Пловдивския университет.
Заради поста, който заема, той ще запази активен ангажиран неутралитет и не би коментирал конкретни личности и техните качества.
Според Георги Първанов ДПС е сред основните политически сили, чиято роля ще натежи на изборите през есента.
"Икономическият екип на правителството не се справя с предизвикателствата на кризата, темповете на реформи са ниски и че предстоящите избори ще са своеобразен референдум "за" и  "против" политиката на кабинета", каза президентът относно изразеното в Джебел становище на лидера на ДПС Ахмед Доган, че ГЕРБ е претърпял пълен провал и се задават предсрочни парламентарни избори.

Още по темата

Според президента за управляващата партия е много важно да участва с успех в тези избори, но е важно и да запази  стабилността на правителството.
На въпрос дали би издал указ за съставянето на служебен кабинет, държавният глава бе категоричен:
"Преди десет години, когато встъпих на този пост, поех ангажимент да работя за една стабилност на управлението и  ще го изпълня!". 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.