Пропускане към основното съдържание

Започнаха задръстванията в първия почивен ден

Задръстванията в столицата в първия от четирите почивни дни вече започнаха. Натоварено е движението на всички изходи на h,dod. Промени в движението ще има тази вечер и заради провеждането на велошествие в София - от 18.00 до 19.00 часа се забранява влизането на автомобили в двете посоки по ул."Оборище" между улиците "Г.С.Раковски" и "11 август".

От днес влиза в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили и селскостопанска техника по автомагистралите и пътищата първа категория. Ограничението важи между 16.00 до 22.00 часа за последния работен или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден.

Пътищата в страната са сухи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". От Съюза на Българските автомобилисти допълват, че е особено интензивен трафикът по главен път Е79 в посока София - Кулата, но няма въведени ограничения за движението и скоростта.

За ремонтни дейности е затворена аварийната лента между 16-ти и 18-км на автомагистрала "Хемус" в посока Варна, а поради аварийно състояние на пътен подлез при километър 379 в същата посока, движението по магистралата се извършва в изпреварващата лента.

Затворени са проходите Твърдица - Елена и Етрополе – Златица, както и Дюлински за товарни автомобили. Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефиле, по пътя София - Самоков, Симитли-Гоце Делчев, Пещера - Батак, Юндола - Белово, Асеновград - Смолян, Велико Търново - Дряново, Габрово - Шипка, в Прохода на републиката и Троян - Кърнаре.
Допълнителни автобуси днес ще се движат от София за Варна, Русе и Бургас, съобщиха от Централна автогара, цитирани от агенция "Фокус". Билетите и за тези автобуси вече са изчерпани.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.