Пропускане към основното съдържание

Разбихме мита, че без ДПС не може да се управлява!

Премиерът Бойко Борисов коментира днес и опитите на Ахмед Доган на митинга на ДПС вчера да пророкува падането на ГЕРБ от власт.

„Неговото изказване в прав текст казва – всички досега са се съобразявали и са взимали гласовете, които ДПС им е давал”.

Смея да твърдя, че ние няма по никакъв начин да се подведем в тази посока и ще участваме сами на президентските избори, заяви Борисов пред „Фокус”. 
Както разбихме мита, че без ДПС не може да се управлява стабилно и добре България, така се надявам да разбием и мита, че без подкрепата на Ахмед Доган не може да бъде избран български президент. 

Защото това, което той казва в момента, е голям срам за всички досега избирани президенти в България. Той всъщност казва, че досега и Първанов, и предишните президенти, са избирани благодарение на това, че той ги е благословил, давайки гласовете на ДПС”, коментира Бойко Борисов. 

„Считам, че всички български граждани имат право да избират своята политическа партия и съответно – да си гласуват за нея, независимо от тяхната религия. Изказването вчера на Доган е обида и към българските мюсюлмани – според него само от неговото решение зависи кого ще подкрепят. 

Абсолютно същото се отнася и за г-н Сидеров. Да, всеки иска да спечели президентските избори, но в никакъв случай това не бива да става нито на гърба на народа, нито на базата на религиозните убеждения на хората. 

Нито пък властта ми е толкова мила или скъпа, че да се направя, че не забелязвам подобни процеси”, каза още премиерът.


 Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.