Пропускане към основното съдържание

Върволица от кметове при Борисов

Над 15 кметове са минали през кабинета на министър-председателя тази сутрин. За невиждания наплив от градоначалници, желаещи да се видят с него, се похвали самият Бойко Борисов.
Причина за това е, че през 1999-2000 г. правителството на ОДС е направило „абсолютно неиздържан икономически проект за сметището в Кочериново, който наред с всичко друго бил и незаконно издаден".
Може да попитате г-н Паскалев, кмета на Благоевград, че е поставяно като тема пред няколко правителства и всички са им казали да се махат. Защото не им се занимава с подобна дейност. Освен това – сдружението на общините за сметището се управлявало от кмет, който е махнат от длъжност. Разбирате за какви парадокси става дума, точно тези хора ще ме карат да отида да си загубя времето да се упражняват с приказки... каза още министър-председателят.
Той съобщи още, че до края на деня ще стане ясно дали ще бъде сменен зам.-министър на земеделието.
„Правя една проверка за 300 декара – дали са преотредени от обработваема земеделска земя за фотоволтаици. Ако е така, в рамките на деня ще поискаме оставка”, каза Борисов.
Той не конкретизира дали зам.-министърът ще бъде Светлана Боянова.
На въпрос дали има сътресения в държавата, за да се налагат такива промени, той каза: „Аз мисля, че за една държава и за едно управление, колкото повече хора работят и по-активно, толкова по-добре”.
„Считате ли, че ме интересува какво мисли провалената опозиция, заради която всеки ден обикалям проекти, които са провалени”, продължи в типичен стил тирадата си Борисов.

На въпрос дали заместник-министърът на енергетиката Марий Косев е сменен заради Закона за ВЕИ, Борисов отговори: „И заради това”.
Министър-председателят не пожела да съобщи кои са кандидатурите за управител на НОИ, а на въпрос какво ще се прави с бюджета, след като не са събрани една четвърт от данъците и средства от осигуровките, премиерът каза, че "от 28 дирекции, 24 се управляват от хора, които искат да се провалим".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.