Пропускане към основното съдържание

Фандъкова: Виновни за сблъсъците пред джамията в София са само организаторите на протеста

За сблъсъците пред софийската джамия преди около седмица са отговорни организаторите, които нарушиха границите на отреденото за протест място. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на днешната сесия на общинския съвет. Общинарите от ГЕРБ, СДС и ДСБ прочетоха декларация срещу безредиците, провокирани от партия "Атака" по време на петъчната молитва в мюсюлманския храм в столицата.

В декларацията се казва, че общинските съветници не приемат "проявите на верска и етническа нетърпимост, с които се застрашават стабилността и мира" в града. "За нас злоупотребата с демократичното право на митинги и демонстрации и използването му за предизборни цели е абсолютно недопустимо", пише още в позицията.

Съветниците от БСП обясниха, че не подкрепят декларацията, въпреки че са против религиозни и етнически провокации, тъй като в нея не се споменава, че инцидентът е предизвикан от партията на Волен Сидеров, и не се осъжда мудното и неадекватно поведение на общинската администрация. Те поискаха кметът Фандъкова да обясни дали има пропуски при съгласуването на протеста на "Атака" от 20 май.

Кметът отново заяви, че по закон общината само съгласува намеренията за демонстрации и протести, а не ги разрешава. "На 19 май е получено уведомление от председателя на "Атака" за това, че на 20 май партията ще проведе митинг-протест срещу високоговорителите на джамията. То е изпратено, както трябва. Благодарна съм на полицията, която реагира адекватно, за да не се стигне до по-сериозни сблъсъци. Отговорност за това, което се случи, носят само организаторите, защото нарушиха границата на съгласуваното място", обясни Фандъкова. Тя добави, че заради предстоящите избори са възможни "всякакви провокации, но е важно ние като институции да установим кой конкретно е виновен и да не допускаме подобни сблъсъци".
След приемането на декларацията общинските съветници решиха да се възстанови на паметната плоча на Васил Левски пред църквата "Св. Петка Самарджийска".

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност