Пропускане към основното съдържание

Ранената депутатка от "Атака" Деница Гаджева: Между човек и човек има разлика

Между човек и човек има разлика. Това заяви пред "Панорама" по БНТ депутатката от "Атака" Деница Гаджева, която днес беше ранена по време на сблъсъка между активисти на "Атака" и мюсюлмани пред джамията в София. Изказването й беше в отговор на въпрос дали я притесняват джамиите или църквите и молещите се в тях.

Гаджева се яви в студиото с лепенка на брадата и обясни, че раната й съвсем не е безобидна, а е дълбока и добре, че не е била близо до слепоочието й. 
Агресията не е от страна на Волен Сидеров, а на ислямистите, така Гаджева обясни причината за сблъсъците днес, при които бяха ранени както хора на "Атака", така и мюсюлмани и полицаи. 

Според народната представителка хората от "Атака" са били нападнати организирано, а сред нападателите е бил и Али Юзеиров - основателят на протурската забранена партия "Отоман". Какво са викали наши симпатизанти, какво са викали те, има ли значение, отвърна на въпроса дали представителите на "Атака" са обиждали молещите се. Депутатката обясни, че се е стигнало до запалването на килимчетата на мюсюлманите, след като присъстващите в джамията започнали да хвърлят камъни по протестиращите.

Позицията на "Атака" е, че провокаторите всъщност са мюсюлманите, тъй като джамията имала капацитет за 700 души, а въпреки че присъстващите били 300, те нарочно излезли извън нея. Тези килимчета са поставени в разрез със закона извън очертанията на джамията. Те нямат право да стоят там организирано, обясни Гаджева.Тя определи това като "демонстрация, дори ислямистки фундаментализъм".

Ние не протестираме от днес, а от една седмица. Наша кола обикаля джамията и когато се пускат от минаретата звуци, ние им отвръщаме от колата, разказа още представителката на "Атака" и уточни, че вчера активистите на партията са били заплашени да не идват днес пред джамията.

Народната представителка отхвърли обвинението, че акцията се прави за трупане на рейтинг преди изборите. "Това е зелегнало в платформата на "Атака", какъв рейтинг?!", коментира тя. 

В студиото на "Панорама" присъстваха министърът на образованието Сергей Игнатов и евродепутатът Ивайло Калфин, които бяха единодушни в оценката си за инцидента.

Не е толерантно, не е цивилизовано хора по време на молитва да бъдат притеснявани. А не може и българските полицаи да бъдат наричана еничари, заяви министър Игнатов. Според него такава изява от парламентарно представена партия просто не подлежи на коментар.
Ивайло Калфин пък заяви, че случилото се не е родолюбие, не е и патриотизъм, а точно обратното. 

зточник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.