Пропускане към основното съдържание

Коментарът на Цветанов: Неприятен инцидент!

Изключително неприятен е инцидентът пред джамията в София, коментира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
"Действията, които се предприемат от страна на МВР, са да не допуснем разрастването на този инцидент, който беше предизвикан от сблъсъка и обидните квалификации между мюсюлманите и привържениците на „Атака”.

Моята молба към всички политици и всички граждани е да не нарушаваме обществения ред, нека да уважаваме и да бъдем толерантни към вероизповеданията и всички етноси в България.

Още по темата

София винаги е давана за пример за етническа толерантност с местоположението на църквата, синагогата и джамията и се надявам, че разумът ще надделее и няма да се поддаваме на емоции", посочи Цветанов.
Според него с наближаването на предизборната кампания може би ще има и други подобни инциденти.
"Преди няколко дни подобно напрежение имаше и в Батак и благодарение на предприетите мерки и полицейското присъствие не допуснахме да има тежки инциденти", каза още пред „Фокус“ вътрешният министър.
По повод поисканата от лидера на „Атака” Волен Сидеров оставка на вътрешния министър, Цветан Цветанов каза:
"Оставката е поискана за това, че съм защитавал мюсюлманите, които днес са били на петъчна молитва и че полицията се е държала арогантно и невъзпитано. Аз мога да кажа, че полицейските служители са изпълнявали своите служебни задължения, за да предотвратят разрастването на този инциденти.
Има пострадали полицаи и граждани от замерванията с камъни, хората са тези, които ще преценят какви са действията на българската полиция.
Преди месеци при подобен случай ДПС също искаха моята оставка. Аз съм готов да понасям всякаква отговорност, но няма да допусна, че българският полицай може да бъде възприеман като противник на демокрацията и опазването на обществения ред", завърши МВР шефът.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.