Пропускане към основното съдържание

Закопчаха тартора на „Хиените” в болница

Васил Тонкев
Тарторът на организираната престъпна група, занимаваща се с кражба на луксозни автомобил и разбита при спецакция „Хиените”, е арестуван. Това потвърди за Dnes.bg директорът на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов.
Боян Шопов с прякор Картофа е пипнат в болница, където потърсил лекарска помощ заради бъбречна криза. Лекарите разбрали, че пациентът е обявен за издирване и сигнализирали полицията.
35-годишният Шопов избяга по време на спецоперация на МВР край Пазарджик, която имаше за цел да разбие бандата, крадяща скъпи джипове и автомобили.
Dnes.bg припомня, че полицията беше направила засада на бандата, но двама от автокрадците се опитаха да пробият блокадата и раниха един полицай. Вследствие на това униформените откриха огън по джипа и убиха единия автокрадец – Васил Тонкев, а другия арестуваха. По-късно хванаха още двама от членовете на групата. Тарторът „Картофа” тогава успя да избяга.

„В момента ръководителят на престъпната група се намира в следствения арест и се водят разпити”, добави шефът на пловдивската полиция. Той е с мярка „задържане под стража” от 72 часа.

„Съобщих на полицаите в какво състояние е клиентът ми и че му предстои операция в понеделник, но те са отишли, изтръгнали са системите и са го завлекли в ареста”, твърди адвокатът на Боян Шопов. 
Предстои съдът на реши дали да остави тарторът на „Хиените” за постоянно в ареста.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.